Serious games voor onderzoek
Serious games kunnen op twee manieren waardevol zijn voor de wetenschap: via het ontwikkelproces en via het eindproduct of prototype. Lees meer en bekijk veel voorbeelden.
Ben jij een T-shaped persoon óf heb je zojuist direct aan ChatGPT gevraagd wat dat nou weer voor domme LinkedIn-term is? In beide gevallen zoeken we jou! Binnen ons team is er plek voor een supergeneralist. Iemand die uitblinkt in één skill en daarnaast graag slimme, simpele oplossingen bedenkt voor alles wat je (nog) niet beheerst. Je bent van nature een trendwatcher: je test graag obscure tools vóór ze mainstream worden, volgt AI-ontwikkelingen met een kritische blik en denkt graag mee over hoe we met nieuwe middelen nog meer waarde kunnen leveren binnen projecten.
Waar we studenten voorheen aanmoedigden zich te specialiseren, zien we nu een groeiende behoefte aan veelzijdige makers. Mensen die één discipline tot in de puntjes beheersen – zoals concept art of programmeren – én daarnaast andere vaardigheden ‘goed genoeg’ beheersen of bereid zijn die te leren. Denk aan andere maakdisciplines, projectmanagementvaardigheden of het spotten van procesverbeteringen. Dit vraagt om denkkracht, analytisch vermogen en ondernemerszin; en niet meer altijd om jaren ervaring in Adobe of Unity. Daarom bieden we nu deze onconventionele stageplek aan. Samen willen we via deze stagekans ontdekken hoe de maker van de toekomst eruitziet.
Een stage waar je overal in mag neuzen, meepraten én je eigen ideeën kunt inbrengen. Tenminste, als je kunt uitleggen waarom iets slim is – voor jou én voor ons. We geloven in fail hard to learn fast en zoeken stagiairs die dat ook durven.
Praktische zaken:
Stuur je sollicitatie vóór maandag 16 juni 2025 naar giel@8d.nl. Je hoort uiterlijk 20 juni of je bent uitgenodigd voor een gesprek.
In je aanmelding zien we graag de volgende onderdelen terug:
We zien je sollicitatie graag tegemoet!
Serious games kunnen op twee manieren waardevol zijn voor de wetenschap: via het ontwikkelproces en via het eindproduct of prototype. Lees meer en bekijk veel voorbeelden.
Hoe verspreid je onderzoeksresultaten op een manier die écht landt in beleid en praktijk? Onze visie: disseminatie is een integraal en inhoudelijk onderdeel van het onderzoeksproces — geen verplicht nummertje achteraf.
Een serious game, dat is toch altijd digitaal? Zeker niet! Ook een ‘ouderwets’ bordspel of kaartspel leent zicht uitstekend voor het bereiken van een educatief doel of het aanmoedigen van een gedragsverandering.